Капустяна запіканка на сковороді

12 Авг by admin

Капустяна запіканка на сковороді

Склад:
капуста – 200 гр,
сир твердий – 50 гр,
яйце – 2 шт,
сметана – 1 ст.л,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
олія – для смаження,
зелень (свіжа) – кілька гілочок

Приготування:

Капусту помити і тонко нашаткувати. Перекласти в миску, посолити і прим’яти руками, щоб вона стала м’якою і виділила сік. Потім капусту віджати і перекласти в іншу підходящу за розміром миску. Збити яйця, додати сметану, перемішати з капустяною масою, можна посипати трохи меленим перцем, знову перемішати.
Змастити сковорідку олією, поставити на середній вогонь, викласти в неї капустяну масу, зверху рівномірно розподілити натертий сир, накрити кришкою і смажити на одному боці, поки запіканка не схопиться. Прибрати сковорідку з вогню, акуратно за допомогою лопаток зняти запіканку і перевернути несмаженим боком знову в сковорідку. Зняти запіканку можна ще одним способом: перевірити лопаткою, щоб вона не пристала до дна сковорідки, накрити зверху тарілкою і перевернути сковорідку так, щоб запіканка опинилася в тарілці, потім перекласти запіканку назад у сковорідку непідсмаженим боком. Повернути сковорідку на плиту, накрити кришкою і смажити до готовності.
Подавати на стіл запіканку можна зі сметаною, посипавши зверху порізаною зеленню. Смачного!

Byadmin

+380976830009

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *