Печеня із кролика зі сметаною та овочами

12 Авг by admin

Печеня із кролика зі сметаною та овочами

Склад:
Тушка кролика — 1 шт.
Сметана 21 % — 400 г
Картопля — 4 шт.
Морква — 2 шт.
Цибуля — 1 шт.
Часник — 2 зубчики
Біле вино — 50 мл
Олія — 2 ст. л.
Петрушка — пучок
Сіль — за смаком
Перець — за смаком.

Приготування:
Миємо тушку кролика, обсушуємо на паперовому рушнику, акуратно розрубуємо на порційні шматочки.
Чистимо картоплю, моркву, цибулю, часник. Нарізаємо овочі великими шматками.
Пательню з товстим дном ставимо на середній вогонь. Наливаємо олію та викладаємо овочі. Обсмажуємо 5–7 хвилин, щоб з’явилася рум’яна скоринка. Додаємо до овочів сіль та перець, виливаємо біле вино. Смажимо ще 5 хвилин, доки випарується алкоголь. Перекладаємо овочі у форму для запікання.
М’ясо кролика солимо та перчимо за смаком. Обсмажуємо до золотої скоринки на сковорідці, де готувалася картопля. Перекладаємо шматочки кролика до овочів.
До м’яса висипаємо сметану та рівномірно розподіляємо по всій формі. Якщо сметана не покриває шматочки кролика, можна додати трохи води.
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Накриваємо форму для запікання кришкою чи фольгою та ставимо у духову шафу на годину. Подаємо кролика до столу, прикрасивши гілочкою зелені.
Смачного!

Byadmin

+380976830009

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *