Запечена молода картопля

22 Июн by admin

Запечена молода картопля

Склад:
молода картопля — 1 кг,
часник — 3 зубчики,
петрушка, кріп або інша зелень за смаком — 1 пучок,
оливкова олія — 3 ст. ложки,
морська сіль — за смаком,
чорний перець — за смаком,
кінза (за бажанням) — за смаком
Приготування:
Духовку розігрійте до 200°C. Картоплю ретельно вимийте і, при необхідності, потріть щіткою, зберігаючи шкірку. Якщо він великий, кожну картоплину можна наколоти виделкою в декількох місцях. Часник очистіть і дрібно порубаєте ножем. Зелень порубаєте ножем. У глибоку миску влийте оливкову олію, покладіть часник, сіль, перець і зелень. Все добре перемішайте.
Потім покладіть картоплю і ще раз все ретельно перемішайте, так, щоб картопля покрився сумішшю.
Підготуйте рукав для запікання і викладіть туди картопля з зеленню. Зав’яжіть рукав так, щоб у ньому залишалося якомога більше повітря. Зробіть в рукаві 2-3 проколу. Помістіть рукав на решітку в розігріту духовку і випікайте приблизно 40-60 хвилин, в залежності від величини картоплі.
Готову картоплю можна подати, додатково посипавши рубаною зеленню (цікавий аромат додасть кінза) і полив оливковою олією. Смачного!

Byadmin

+380976830009

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *